Logo Koningsdag 2 Gelukkig hebben weerprofeten het ook wel eens mis en juist met Koningsdag bleef het voorspelde slechte weer uit en scheen zelfs regelmatig een oranjezonnetje.

Veel Woerdenaren trokken daarom naar de binnenstad om Koningsdag te vieren met hun stadsgenoten. Het carillon speelde feestelijke muziek, gevolgd door blazers van Harmonie De Vriendschap vanaf de toren van de Petruskerk. Precies op klokslag 12 uur werd het Wilhelmus ingezet waarna burgemeester Molkenboer zijn toespraak hield.

De hele dag door was het feest: De vrijmarkt en de kermis waren de grote trekkers. Maar ook de vele optredens door de hele stad trokken veel belangstelling. Voor de kinderen was er een Disney-sing along met Maarten Tuijt. Uit volle borst zongen de kinderen de bekende liedjes mee.

Pleun, de winnares van the Voice of Holland was ook van de partij en had een dankbaar publiek. Tevens was er een groot springkussenfestijn waar de kinderen naar hartenlust hun capriolen konden uithalen. Ook in Harmelen, Kamerik en Zegveld werd de 50e verjaardag van koning Willem Alexander uitgebreid gevierd.

Foto’s: Anno Visser