Logo Romeins Schip De gemeenteraad van Woerden heeft gisterenavond een motie aangenomen waarin het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen alles te…

doen wat mogelijk is om de Romeinse schepen voor Woerden te behouden. Progressief Woerden diende de motie in. Aanleiding daarvoor was het aan het eind van het vaarseizoen stoppen van de de Stichting Romeins Schip Woerden met haar activiteiten. De stichting zegt een tekort aan vrijwilligers en bestuursleden te hebben.

In de motie vraagt de gemeenteraad wethouder Arjan Noorthoek verschillende organisaties in Woerden bij elkaar te brengen die gezamenlijk een nieuw plan voor de schepen in Woerden kunnen maken. Noorthoek was sceptisch over de kans dat de schepen in Woerden blijven omdat eigenaar het Utrechts Landschap inmiddels zelf bezig zou zijn met het opzetten van een organisatie die de schepen kan exploiteren. Hij zegde desondanks toe te proberen de schepen te behouden. Als alternatief wordt gezocht naar een andere wijze om de Romeinse historie vanaf het water te belichten. Verschillende organisaties waaronder de gemeente Woerden zijn daarover in gesprek.