Logo Koken GasfornuisWethouder Hans Haring ondertekende op 8 maart, samen met minister Kamp, 30 andere gemeenten, 5 netbeheerders en 12 provincies de ‘Green Deal aardgasvrije wijken’. Het streven is om…

in 2030 een samenleving zonder aardgas te hebben. In Woerden worden nu gesprekken gevoerd met de bewoners van het Schilderskwartier om van de 900 woningen, waarvan 25% huur- en 75% koopwoningen een aardgasvrije wijk te maken.

De gemeente, netbeheerder Stedin en woningcorporatie GroenWest zijn bij de gesprekken betrokken. Gekozen is voor de Schilderswijk omdat er voor 2030 een nieuw gasnet in de grond moet dat dan tot 2070 zou blijven liggen, ver nadat er nog aardgas zal worden gebruikt in Nederland. Dus een goed moment om juist hier naar alternatieven te gaan kijken. Deze wijk zou dan mogelijk en van de eerste aardgasvrije wijken in Nederland kunnen zijn.

In Woerden zijn in Snel & Polanen al sommige woningen aardgasvrij. Door goede isolatie en alternatieve energie zoals zonnepanelen is het mogelijk aardgasvrij te wonen en geld te besparen.