Logo Aftrap Jonge meiden 9000 kilometer verderop aan het voetballen krijgen met je oude bal? Dat kan vanaf 4 augustus bij Intersport in Woerden. Met de actie ‘Balls for Brazil’ roept de…

sportzaak Woerdenaren op oude (voet)ballen door te geven voor ontwikkeling van meidenvoetbal in Brazilië. Iedereen kan tot en met 4 september gebruikte ballen in leveren bij de winkel aan de Jaap Bijzerweg in Woerden. De oude ballen worden gerecycled of hergebruikt. 

Voor elke ingeleverde bal doneert de winkel een euro aan projecten voor meidenvoetbal in Brazilië. En wie een bal inlevert ontvangt een kortingsbon van vijf euro op het assortiment van Intersport.

De actie start gelijktijdig met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met ‘Balls for Brazil’ steunen mensen het initiatief Favela Street en Estrela de Favela in Rio de Janeiro, dat meisjes uit achterstandswijken plezier brengt en zelfvertrouwen geeft via sport en straatvoetbal. Dankzij het ingezamelde geld via de actie kan een jong damesvoetbalteam straks naar de Olympische finale van het vrouwenvoetbal en worden onder andere materialen en coaches gefinancierd ten behoeve van meidenvoetbal in Brazilië.

Foto: PR
Oude ballen