Al sinds het begin van de tweede seizoenshelft weten de jonge volleybalsters van VTC Woerden steeds beter spel neer te zetten. Bovendien lijkt een nieuwe trainingsaanpak van coaches Joost Roede en Roy van der Rees aan te slaan.

Afgelopen zaterdag wierp het harde werken dan eindelijk zijn vruchten af: er werd met 3-1 gewonnen van de reserves van Zaanstad, de nummer vier op de ranglijst.

Aan het begin van de eerste set waren beide teams gelijkwaardig, maar toch wist VTC een klein gaatje te slaan De Woerdense blokkering stond als een huis en dat bracht de thuisploeg de setwinst van 25-19.

In de tweede set kon Zaanstad terug in de wedstrijd komen en dwongen een voorsprong af van 13-19. Toch wisten de Woerdense dames de draad weer op te pakken en grepen ook nog nipt de tweede set: 25-23.

Woerden startte de derde set sterk en liep uit tot 19-12. Zaanstad wist nog een tandje bij te schakelen, maar ook de derde set ging naar VTC: 25-20.

In de vierde set wist VTC Woerden na een aantal mooie aanvallen een voorsprong te pakken. Die werd echter teniet gedaan door een serviceserie van de tegenpartij. De vierde set ging via 16-20 met 17-25 uiteindelijk naar Zaanstad.

Foto’s: Henk Wit