Logo Waterpolo1Het eerste damesteam van ZPC Woerden speelde afgelopen zaterdag tegen De Meeuwen uit Diemen. Dit team stond één plek boven het team uit Woerden, dus er moest gewonnen worden.

Het begon allemaal wat slapjes. Bianca van Lamoen maakte de openingsgoal door van afstand raak te schieten. Dit bleek gelijk ook de enige goal in de eerste periode. In de tweede periode werd er ook niet veel gescoord, er werd slechts één doelpunt gemaakt. Deze keer was dat een goal voor De Meeuwen, dus ging de rust in met een gelijke stand: 1-1.

Ondanks de peptalk van coach De Jong kwam Woerden niet los in de derde periode. De tegenstander maakte de 2-1, waarna Woerden terugkwam door te scoren uit een man-meer situatie. De Meeuwen maakten gebruik van het minder goede spel van de Woerdense dames en konden drie doelpunten op rij maken: 5-2.

Gelukkig maakte Greetje van Eijk in het laaste kwart de 5-3, wat de ploeg weer hoop gaf. Sofie van Gijssel scoorde twee keer achter elkaar, waardoor de stand weer gelijk was. Helaas kreeg Woerden een uitsluiting en konden De Meeuwen hiervan profiteren, wat een 6-5 eindstand op het scorebord bracht.