Woningbouwcorporatie Mitros en de gemeente Utrecht gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om nieuwe woningen te bouwen op de Rooseveltlaan en Trumanlaan, waar nu nog woonflats staan. Naast de twee portiekflats die Mitros wil herontwikkelen bevinden zich in dit gebied nog acht sociale huurflats die gelijktijdig met de herontwikkeling worden gerenoveerd of waar groot onderhoud plaatsvindt.

Mitros heeft een opzet gemaakt om de 120 sociale huurwoningen te slopen en te vervangen door 240 woningen, waarvan in elk geval 120 sociale huurwoningen. De woningcorporatie wil dat de sociale huurwoningen voldoen aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid en afmeting.

De huidige bewoners mogen terugkeren in de nieuwe sociale huurwoningen. Bij het onderzoek naar de haalbaarheid kijken Mitros en de gemeente naar duurzaamheid, ruimtelijke inpassing en mobiliteit. Omwonenden en andere belanghebbenden worden betrokken bij de ontwikkeling.

Tijdens inloopbijeenkomsten kunnen zij reageren op de plannen en ervaring en idee├źn inbrengen voor de verdere uitwerking.