Logo eerste hulp Sporten is gezond, maar kent ook een keerzijde: het risico op sportblessures. Jaarlijks lopen duizenden sporters een blessure op. Veel blessures zijn te voorkomen…

maar helaas niet allemaal. Goede eerste hulp is dan heel belangrijk! Daarom organiseert Beweegteam Woerden in samenwerking met EHBO- en reanimatie-instructrice Hester Kriege de tweedelige workshop ‘Sport EHBO’, gericht op blessurepreventie- en eerste behandeling van sportblessures.

Tijdens de workshop leert u een slachtoffer te benaderen, letsel te herkennen en eerste hulp te verlenen. Tevens doet u belangrijke materiaalkennis op en leert u hoe u, indien van toepassing voor het letsel, goed kunt doorverwijzen naar deskundige hulp.

De blessures die inhoudelijk worden behandeld zijn kneuzingen, botbreuken, verstuiking, spierscheuring, ontwrichting, onderkoeling, huidwonden, aangezichtsletsels, hersenschudding en bloedingen.

De minimum leeftijd voor de workshop is 16 jaar. De kosten voor de workshop bedragen dertig euro p.p. en worden mogelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

De workshop wordt gegeven op donderdagavond 7 en 14 juni, van zeven tot tien uur bij Welzijn Woerden aan de Rembrandtlaan in Woerden. Aanmelden/info: mail tot uiterlijk donderdag 31 mei naar linda@beweegteamwoerden.nl

Foto: Beweegteam Woerden
Jaarlijks lopen veel sporters een blessure op
sportblessure