Logo LinschotenWoubrugge heeft afgelopen zaterdag de eerste thuiszege van de competitie geboekt. Op het eigen veld werd concurrent Linschoten door een 3-1 overwinning zonder punten naar…

huis gestuurd.

Na de pijnlijke nederlaag vorig weekend tegen Rijnstreek (4-0) wisten de mannen van trainer Koos Disseldorp wat hen te doen stond. Vanaf het eerste fluitsignaal werd Linschoten, vorig seizoen toch nog derdeklasser, vroeg vastgezet. Een van die mogelijkheden leidde in de twintigste minuut tot een hoekschop. Deze werd door Shijie Hu panklaar op het hoofd van Bob van de Geijn gelegd, die de bal knap achter de doelman van de bezoekers wist te knikken: 1-0.

Die twijfel bracht Linschoten iets beter in de wedstrijd en na een half uur spelen leverde dat zelfs de gelijkmaker op. Na knullig balverlies in de achterhoede profiteerde Linschoten uiteindelijk met een kopbal van dichtbij.

Een flink tikje voor Woubrugge, dat nog niet veel in de problemen was gekomen, maar via een mooie voorzet werd de voorsprong voor de thuisclub een feit: 2-1.

Na rust moest Linschoten natuurlijk komen. Woubrugge vond dat wel prima en met goed collectief verdedigen werd de ene na de andere aanval aangeslagen. Mocht er toch een Linschotens muisje doorkomen, was daar doelman Sven TournĂ© om erger te voorkomen.  Uiteindelijk kon de thuisclub aan alle twijfel een einde te maken door bij een slotoffensief van Linschoten van de ontstane ruimte te profiteren en de keeper van de bezoekers te omspelen: 3-1.