Logo Mantelzorg1 Woerdens wethouder Yolan Koster heeft gisteren een aantal mantelzorgers in het zonnetje gezet. Ze bracht tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg een bezoek aan…

de gespreksgroep van mantelzorgers die maandelijks plaatsvindt in wijkcentrum De Plint aan de Jozef Israƫlslaan. Ze ging met hen in gesprek om inzicht te krijgen in het type ondersteuning waaraan mantelzorgers behoefte hebben. De gemeente zegt op haar website dat voor veel mantelzorgers het zorgen voor een ander heel gewoon is. Toch doen zij enorm belangrijk werk. Mantelzorgers zijn het cement van onze gemeenschap, daarom is het van het grootste belang waardering naar hen uit te spreken.

De gemeente Woerden zet alle mantelzorgers graag in het zonnetje. Daarom kan men zich aanmelden voor mantelzorgwaardering. Deze is voor iedereen die dit jaar minimaal vier uur per week gedurende minimaal 3 maanden voor iemand heeft gezorgd. Mantelzorgers kunnen zich tot en met 31 december aanmelden op www.welzijnwoerden.nl/mantelzorg of via (0348) 421 101. Het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Woerden geeft ook informatie en advies, cursussen, bijeenkomsten en emotionele ondersteuning.

Foto: PR
Sebastiaan van Zuijlen dirigeert het orkest van mantelzorgers
45 mantelzorg