Logo Playstation4 controllerOnlangs werd het eerste FIFA17 toernooi op de PlayStation 4 gehouden in de kantine van de Woerdense voetbalvereniging VEP. De winnaar mocht zich de officiĆ«le E-sporter van VEP…

noemen en kreeg tevens de gouden Dual Shock 4 uitgereikt.

Om half zes werd het startsein gegeven voor het toernooi en konden 59 Veppers zich gaan meten in de digitale wereld. Verdeeld over 15 poules werd er begonnen met de voorrondes ingedeeld op leeftijd, die varieerde van 11 t/m 36 jaar.

Na de poulefase waren er nog zestien deelnemers over voor de knock-out fase. De spanning was van de gezichten af te lezen en er werd ook flink meegeleefd tijdens de wedstrijden door de supporters. Grote teleurstellingen werden afgewisseld met blijdschap na een overwinning. Favorieten bleken ook te kunnen sneuvelen en outsiders drongen door naar de volgende ronde.

De finale werd uiteindelijk gewonnen door Yoni Luhulima, die Tim Kroon wist te verslaan. Beide hadden een mooie weg afgelegd naar de finale. Sjors Vastenburg werd derde door Sam Schmidt te verslaan in de troostfinale.