Op bezoek bij rode lantaarndrager Achilles ’29 maakte de koploper uit de hoofdklasse geen fout. Sportlust zegevierde met 0-3 en kwam geen enkele moment in de problemen.

Dat de Woerdenaren met speels gemak zou winnen van Achilles was geen zekerheid. Verschillende ploegen hebben het lastig op bezoek bij de ploeg uit Groesbeek. De formatie van een na afloop tevreden Patrick Loenen moest waken voor onderschatting van de ploeg die nog maar één punt had vergaard. “Het belangrijkste was voor ons om niet in de problemen te komen, want dat is sommige ploegen wel gebeurd”, doelde Loenen op de moeizame wedstrijd die concurrent DHSC daar speelde.

In de eerste helft sloegen de Woerdenaren al twee keer toe. Na amper zes minuten voetbal had Rick Wils de opnemingstreffer al in het mandje liggen en een kwartiertje later liet Glenn Geefshuijsen het Groesbeekse net opnieuw bollen.

Toen na de dikverdiende thee ook topscorer Mark van der Weijden nog een duit in het zakje deed, kon het boek dicht. “Deze wedstrijden moet je gewoon winnen en dan weer snel huiswaarts keren”, was de veelzeggende conclusie van de oefenmeester. “De punten zitten in de knip en de focus kan weer op de volgende wedstrijd”.

Foto’s: Sportlust ’46