Logo AftrapZaterdag doet zich een zeldzaam fenomeen voor bij de Woerdense zaterdagvoetbalverenigingen. De clubs komen alle vijf in actie binnen de gemeentegrens. Dat scheelt in elk…

geval in de reiskosten.

Sportlust ontvangt het onderaan de ranglijst bungelende GJS, de Gorkumse Jonge Spartanen uit Gorinchem. Het zal toch niet dat de rood-witte formatie van Patrick Loenen zich op eigen veld laat pootje neppen door de rode lantaarndrager? Om half drie snerpt het beginsignaal op Sportpark Cromwijck aan de Waardsedijk.  

VEP hervat de competitie tegen Siveo. Nog niet eerder stonden beide ploegen tegenover elkaar in competitieverband. De Zegvelders zijn een niet te onderschatten tegenstander en goed voor minimaal een plek in de subtop. Tot nu toe is de formatie van Bj√∂rn van Muylwijk het enige team dat er in slaagde koploper Gouda te verslaan. Op sportpark Cromwijck, aanvang half drie, staan twee ploegen tegenover elkaar die tot nu toe wisselvallig presteerden. Waarschijnlijk zal de vorm van de dag beslissend zijn. Marcel Maurits  is de man in het zwart.

Droevige omstandigheden bij vv Kamerik. Afgelopen maandag is Ton de Ruijter, de vader van Kamerik-trainer Patrick de Ruijter overleden. Om de leden van Kamerik in de gelegenheid te stellen zaterdagmorgen de uitvaart bij te wonen, begint de wedstrijd tussen Kamerik en SC Woerden op Sportpark Mijzijde aan de Overstek om kwart over drie. Als de nog ongeslagen blauw-witten koploper Gouda in het zicht willen houden, dan zijn de drie punten onontbeerlijk. Maar ook Kamerik kan ze prima gebruiken. De leidsman van dienst bij dit spannende potje is scheids Berkleef.