Siveo heeft er veel energie in moeten steken, maar het resultaat mocht er zaterdag zijn. Nadat het eerste kwartier volledig voor NSV was knokten de geel-blauwen zich uiterst manmoedig terug. Een 0-1 achterstand werd uiteindelijk omgebogen in een verdiende 2-1 zege.

NSV was het eerste kwartier dus superieur en het wist in die fase ook de nodige kansen te creëren. De openingsgoal kon niet uitblijven en het was spits Robin van Koert die een fraaie aanval bekroonde met de 0-1.

Frappant was het dat Siveo hiermee helemaal wakker was geschut. De geel-blauwen namen strijdlustig het initiatief over en hadden in het restant van de eerste helft veruit de beste mogelijkheden. Zowel Wesley Voorend als Gerwin Verlaan wist zich wel in kansrijke positie te manoeuvreren, maar het lukte hen niet om de trekker over te halen, mede door enkele miraculeuze reddingen van de NSV-goalie.

Na de pauze bleef Siveo aandringen. Met veel energie werden de Noordenaren in de tang genomen. De gelijkmaker kon niet uitblijven en in de 55e minuut was het raak. Luuk Bregman kreeg aangelegd vanaf rechts, bedacht zich geen moment en pegelde van buiten het strafschopgebied raak: 1-1.

Siveo wilde meer en coach Koos van Zoest bracht met Daniël Voorend en Bart van der Geer ook nog wat meer routine binnen de lijnen. Een gouden greep, want het was uiteindelijk Bart van der Geer die in de slotminuten vanuit een scrimmage de verlossende 2-1 binnen schoot.

Foto’s: Kees Verhaar