Logo Woerden Op een mistig hoofdveld speelde afgelopen zaterdag SC Woerden tegen streekgenoot De Rijnstreek uit Nieuwerbrug. Al van meet af aan werd duidelijk…

dat De Rijnstreek er alles aan ging doen om de thuisclub het scoren te beletten. Het duurde uiteindelijk maar vijf minuten voordat de score werd geopend. Op aangeven van Victor Schultz kon Nado Gangemi de bal achter de keeper van De Rijnstreek schieten. Aan het wedstrijdbeeld veranderde dit helemaal niks. De Blauw-Witten bleven aanvallen en de score rustig uitbreiden en schoot Jordy Angenent de bal mooi in de kruising: 2-0. Daarna wist Jeffrey Buijt nog twee maal te scoren en bracht daarmee de ruststand op 4-0. De Rijnstreek kon daar weinig tegenin brengen. Eén enorme kans kregen ze die, gelukkig voor SC Woerden, naast werd geschoten.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste. De thuisploeg bleef met veel balbezit op zoek gaan naar doelpunten en voor het eindsignaal werden er nog drie gevonden. De 5-0 werd gemaakt door Patrick van Zwienen. Vervolgens wist Jeffrey Buijt zijn derde van de middag te maken op aangeven van Roman Getrouw. Spits Kees Jansen scoorde het laatste doelpunt ook op aangeven van Roman Getrouw.

Foto’s: Anno Visser