Harmelense Fieke Koppers heeft bij het NK schoonspringen in Amersfoort twee prijzen in de wacht gesleept. Zilver kreeg ze voor haar handstandsprong.

Ook tijdens haar synchroon-wedstrijd ging het goed, haar synchroon-partner die vorig jaar stopte met schoonspringen, besloot ongeveer een maand geleden om het schoonspringen te hervatten, net op tijd voor de kwalificatie en het NK. Ondanks de korte voorbereiding werden de dames alsnog derde.

Op de één meter was het een spannende wedstrijd. Na de verplichte sprongen ging de Harmelense aan kop. Helaas ging Fieke bij haar zevende sprong door haar enkel. De laatste twee sprongen wilde ze toch nog proberen te maken, maar door de pijn ging haar afzet niet goed en ging haar 2,5 voorover gehoekt niet zoals ze deze al eerder sprong.

Als laatste zou Fieke haar nieuwe sprong laten zien: een 2,5 salto binnenwaarts, iets wat maar heel weinig schoonspringsters kunnen. Ze had gehoopt op een betere uitvoering, maar is superblij dat ze hem heeft kunnen laten zien. Fieke ging als zesde dit NK in en ze is uiteindelijk met twee mindere sprongen toch nog vijfde geworden.

Foto’s: Sylvia Bos