Logo WielrennenAnnemiek van Vleuten heeft de eindoverwinning in de Boels Ladies Tour op haar naam mogen schrijven. Ze gaf in de afsluitende tijdrit door Roosendaal van 18,6 kilometer haar…

leidende positie niet meer uit handen en won de tijdrit met 22 seconden voorsprong op de nummer twee Ellen van Dijk. Met deze tijd eiste Van Vleuten de dag- en eindoverwinning op. Derde werd Anna van der Breggen.

Met een mooie voorsprong van 18 seconden op Lucinda Brand ging Annemiek van Vleuten de tijdrit rond Roosendaal in. De grootste dreiging voor haar kwam van Europees kampioene tijdrijden van Ellen van Dijk, gevolgd door Anna van der Breggen.

Het is het tweede jaar op rij dat Annemiek van Vleuten het klassement van de Boels Ladies Tour wint. Deze editie van de Women’s WorldTour-koers droeg ze vanaf de eerste tot de laatste dag de oranje leiderstrui. Van Dijk en Van der Breggen mochten mee het eindpodium op. Lucinda Brand stond vooraf tweede, maar zakte weg door een valpartij. Ellen van Dijk’s plaatsgenote Floortje Mackaij werd elfde in de algemene rangschikking.