Logo OudewaterAl vanaf de eerste minuut liet het Lisserbroekse Kagia zien graag te willen winnen door fel van leer te gaan met een aantal hoekschoppen. Maar in de 20e minuut kwam daarop…

het antwoord van Oudewater: een terugkomende bal van Walter van der Neut die op de paal was beland werd door aanvoerder Menno Venhof keurig in het netje gelegd en de 0-1 was een feit.

Een tweede, bijna dezelfde combinatie van Van der Neut en Venhof liep minder succesvol af. Op het middenveld speelde Martijn de Goey een cruciale rol en gaf Kagia geen enkele kans een veldoverwicht te veroveren. Een kopbal van Kagia zorgde nog even voor een gevaarlijk moment, maar de bal ging over.

Het antwoord van Oudewater kwam razendsnel: een verre inworp van David Blankenburgh werd doorgekopt door Venhof waarop Mike Rijsbergen de verdiende 0-2 liet noteren. Na rust knokte Kagia verder maar alle aanvallen liepen stuk op de Oudewaterse verdediging.

In de 64e minuut maakte aanvoerder Venhof het derde doelpunt en daarmee was de wedstrijd beslist. De wraak van de Oudewaternaren was zoet, uiteindelijk hadden ze hun tegenstander schaakmat gezet.