Een wielerdag op bedrijventerrein Middelland-zuid met zowel een wielerronde als de start en finish van de Ellen van Dijk toertocht stond al voor mei 2020 op het programma, maar Corona zorgde ervoor dat het er pas afgelopen zondag van kon komen.
De fietstoeristen konden vanaf acht uur starten voor een tocht van 60, 80 of 120 kilometer over wegen waarop Ellen van Dijk graag traint.  En dat ook nog eens onder zomerse omstandigheden. Ook werd kleding waarin Ellen heeft gereden, te koop aangeboden.
Het wedstrijddeel van de dag begon om tien uur en de jeugdrenners van WTC Woerden beten het spits af. Verdeeld in twee leeftijdsgroepen reden ze eerst een korte tijdrit en daarna een criterium. Bij de jongsten won Floris Otto beide wedstrijden en werd eindwinnaar. Bij de oudsten won Evert Immerzeel de tijdrit en Laurens Dijkstra het criterium. De eindwinst was voor Laurens. Om half twaalf begonnen de nationale wedstrijden waarbij de nieuwelingen (jongens van 15 en 16 jaar) als eersten van start gingen. De Woerdense renners David Koster (26e) en Vigo Veenis (34e) finishten keurig in het peloton. Daarna was er de wedstrijd voor sportklasse en houders van een startlicentie.
De derde plaats was voor Woerdenaar Niels van Baar. In nationale veldritten had hij al eens op een podium gestaan, maar dit was zijn eerste podiumplek in een nationale wegwedstrijd.

Als laatsten gingen junioren (17 en 18 jaar) en amateurs van start. Al in de eerste ronde was er een ontsnapping van zeven man. Tegen ieders verwachting in bleek bleek het de definitieve.
De beste van WTC Woerden was Edwin de Graaff (14e). Junior Otto Immerzeel (31e) bleek goed met de amateurs mee te kunnen. Mathijs van Putten (33e) en Remco Straver (48e) finishten ook in het peloton.

Wielerdag Woerden was een geslaagd evenement. Door het geweldige weer en ook door het ontbreken van valpartijen. De EHBO-ers langs het parcours hoefden niet in actie te komen.

Foto’s: Willem van Groenestijn