Logo Waterpolo2 Afgelopen zaterdag was De Watervlo uit De Meern te gast in het Woerdense Batensteinbad bij de dames van ZPC Woerden. Dat team was, gezien de goede resultaten…

in de afgelopen weken, favoriet.

De tegenstander kwam echter scherper uit de startblokken dan de Woerdense dames waardoor er snel een 0-1 achterstand op het scorebord stond. De Woerdense dames lieten zich echter niet afleiden en gingen juist harder werken.

Sofie van Gijssel zorgde nog in het eerste part voor een gelijke stand met een doelpunt vanuit de rebound tijdens de man meer situatie en Greetje van Eijk zette met een bekeken schot de 2-1 op het scorebord.

Vanuit de eerste aanval in de tweede periode scoorde de dames uit De Meern de 2-2, maar wederom door Van Eijk kwamen de Woerdense dames op een 3-2 voorsprong. Bianca van den Bosch zorgde in de laatste minuut van de tweede periode voor een comfortabele 4-2 voorsprong.

In de derde periode werd er niet gescoord. Keepster Roos Kiesel deed goed werk en pareerde enkel schoten. omdat er pas in de laatste seconden van de vierde periode nog een doelpunt door De Watervlo werd gemaakt, werd het toch nog spannend.

Foto’s: Anno Visser