Logo Zwem en Polo Club WoerdenZaterdag speelde ZPC Woerden de derby in Harmelen tegen OZV uit Oudewater, dat in de middenmoot staat en voor ZPC Woerden kansen heeft om de eerste punten binnen te halen.

Zoals ook de voorgaande wedstrijd gebeurde, begon Woerden te slap. Dit in combinatie met pech, waarbij de kans op 2-1 via de de paal het doel uit stuiterde en vanuit de contra de 3-0 voor OZV opleverde, betekende een slechte start voor Woerden.

In de tweede periode kon Woerden nog niet direct de ommekeer brengen. Pas na een 5-0 achterstand, konden Roeland van den Bosch en Bèr van der Wijden wat terug doen voor Woerden en werd de ruststand bepaald op 5-2.

Vanaf de derde periode leek Woerden de bovenliggende partij te worden. De uitstekend invallende Vincent Eenig, Sander Palm en jeugdspeler Cyriel Muthert scoorden alle drie. OZV kon hier maar één doelpunt tegenover stellen en zo werd de achterstand teruggebracht tot nog maar één doelpunt, 6-5.

ZPC Woerden had het gevoel dat het nu of nooit was en vloog vol optimisme de vierde periode in. Helaas was het geluk niet aan hun kant en scoorde OZV kort na elkaar tweemaal. Dit gaf de thuisclub weer even lucht en dit gat bleek niet meer overbrugbaar te zijn. Sander Palm scoorde nogmaals, maar ook OZV scoorde nog een keer, waardoor de eindstand op 9-6 kwam.