Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst, ZV De Zaan, op het programma. Het beloofde dan ook een leuke, maar wel lastige pot te worden. Dat bleek al in de eerste periode. Door een gebrek aan scherpte keek ZPC Woerden al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Door een benutte strafworp en een mooi uitgespeelde man meer (twee keer Jorienke Krieger) kwamen de dames weer terug in de wedstrijd. De eerste periode eindigde in een kleine achterstand: 2-3.

De tweede periode begon goed met een mooie gelijkmaker van Sofie van Gijssel. Ook de derde periode werd goed begonnen. Met een goed uitgespeelde man-meer zorgde Jorienke Krieger voor de aansluitingstreffer: 4-5. Helaas misten de dames daarna verdedigende scherpte en eindigde de derde periode in 4-8.

In het vierde en afsluitende kwart kwam ZPC Woerden met doelpunten van Greetje van Eijk (2x) en Jorienke Krieger nog terug tot 7-8. maar ook De Zaan wist in de periode van wanten en daardoor eindigde de wedstrijd in een 7-10 nederlaag voor de Woerdense waterpolovrouwen.

Foto ter illustratie.