Logo Waterpolo2 De waterpolodames van ZPC Woerden moesten zaterdagavond in het vertrouwde Batensteinbad aantreden tegen de Ham uit Wormerveer. Het begin van de wedstrijd…

was even inkomen, maar uiteindelijk werd de wedstrijd mooi geëindigd in een 7-3 overwinning. Hierdoor wisten de dames voorlopig weer de eerste plek te bemachtigen in de competitie!

De dames vlogen uit de starblokken, maar konden ondanks die felheid niet voorkomen dat De Ham op voorsprong kwam, maar door tweemaal Lisa Brandsen en Anouk van Schaik stonden de Woerdense dames bij rust al op een niks op aan te merken voorsprong van 3-1

Tijdens de derde periode koos coach Cees Ruijgrok voor om de jongere spelers de kans te geven. Diede Löhr, Kalijn van Hemert pakte die kans met beide handen aan. Omdat De Ham en Christa Smolders een doelpunt lieten aantekenen kon men met een 4-2 voorsprong aan het laatste kwart beginnen.

Greetje van Eijk schoot de stand naar 6-2, waarna Christa Smolders een uitsluiting kreeg, waar de tegenstanders snel een antwoord hadden: 6-3. Het slotakkoord was voor Lisa Brandsen die met goed benutte stafworp de 7-3 overwinning voor de Woerdense dames uiteindelijk veilig stelde.

Foto: ZPC Woerden
Birgit van Dijken (witte cap) in actie
04 zpc woerden dames