Afgelopen zaterdag namen de dames van ZPC Woerden het op tegen Het Zinkstuk uit Utrecht. Bij de Utrechtse bezoeksters spelen twee oud-teamgenoten van de Woerdense…

dames, dus het ging naast de winst ook een beetje om de eer.

De Woerdensen schoten uit de startblokken en kwamen al snel op een 4-0 voorsprong door een benutte strafworp van Jorienke Krieger, door twee goals van Birgit van Dijken en Lisa Brandsen. In periode twee werd er door geen van de teams gescoord. Bij afwezigheid van keepster Roos Kiesel was Bianca van den Bosch de doelvrouwe en deed dat uitstekend.

In het derde part maakt Anouk van Schaik het verschil nog groter en bovendien had Het Zinkstuk moeite om door de verdediging van Woerden te komen. In het begin van het laatste kwart maakte de Woerdense Pascale Blok, die uitkomt voor Het Zinkstuk, het enige tegendoelpunt, waardoor er 5-1 op het scorebord stond. ZPC Woerden wilde Het Zinkstuk niet dichterbij laten komen en stelde de winst definitief veilig door het derde doelpunt van Birgit van Dijken, waardoor de rode cijfers op het digitale scorebord 6-1 aangaven.

Foto’s: Anno Visser