Logo Zwem en Polo Club WoerdenMet slechts één wissel reisden de heren van ZPC Woerden afgelopen zaterdag af richting Bussum voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen De Otters/Het Gooi. Woerden…

pakte het initiatief in de eerste periode. Via twee doelpunten van Oscar Machielse werd er een voorsprong gepakt van 2-1 na het eerste part.

De twee periode was Woerden sterker en gevaarlijker dan de thuisploeg en er werd uitgelopen naar een 2-5 voorsprong met doelpunten van Roeland v/d Bosch, Cyriel Muthert en Sander Palm. In de derde periode wilden de Otters terugslaan. Woerden moest drie doelpunten incasseren en vrezen voor een achterstand.

Aan het einde van de derde periode konden de bezoekers echter onder de druk van de thuisploeg uitkomen en met twee doelpunten ervoor zorgen dat er met een marge de laatste periode in gegaan werd.

In de laatste periode speelde Woerden het slim uit, waarbij de Otters nog even tot 6-7 kwamen. Het slotakkoord was echter voor Cyriel Muthert, die de beslissende 6-8 op het scorebord bracht.

Woerden speelt volgende week als huidige nummer vier tegen De Duinkikkers, die momenteel tweede staan en nog een mogelijkheid op het kampioenschap hebben.