Logo Zwem en Polo Club WoerdenVorig weekend werd in het Erica Terpstra zwemstadion in Nijmegen de Nederlandse Masters Kampioenschappen voor clubs gehouden. Clubs konden inschrijven met een team van acht tot…

twaalf deelnemers. Per afstand zouden de twee snelste zwemmers van het team meetellen in het eindklassement.

De Zwem & Polo Club Woerden moest het doen met acht deelnemers. Een aantal vaste zwemmers van het team waren op vakantie en Johan Remmits is geblesseerd. Desondanks ging de ploeg vol goede moed van start.

Thommy Nickel, Marjan Remmits, Jamilla van Veen, Thijs van de End en Mateusz Kobus waren uiterst succesvol op hun individuele nummers. Op de 4×50 wisselslag dames en de 4×50 vrije slag gemengd gingen de zwemmers van ZPC Woerden vol voor de overwinning.

De wedstrijd was bezet door een aantal grote ploegen, zoals PSV uit Eindhoven, ZPC Amersfoort en ESCA uit Arnhem. Daardoor was het een grote verrassing dat de ploeg uit Woerden bij de tussenstand derde stond. Uiteindelijk bleek ook bij de eindstand dat ZPC Woerden de derde plaats had vastgehouden en de felbegeerde beker mee naar huis genomen mocht worden.