Logo Waterpolo Met nog enkele wedstrijden te gaan leek afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen OZV uit Oudewater de uitgelezen mogelijkheid om de eerste punten te…

gaan pakken. Ondanks het verschil op de ranglijst was Woerden in de uitwedstrijd heel dichtbij een overwinning en met het thuisvoordeel hoopte Woerden het laatste zetje te krijgen.

De eerste helft speelden de Woerdenaren erg slordig. Er werden goede kansen gecreƫerd, maar in de afronding was er te weinig overtuiging. Het missen van een strafworp bij was hierbij tekenend. OZV ging beter met zijn kansen om en halverwege keek Woerden tegen een 3-5 achterstand aan.

Met een achterstand de tweede helft in gaan was Woerden niet ongewoon en het had al eerder aangetoond dat het veerkracht had. Dit werd bevestigd toen Floris Bosch vanuit een man-meer-situatie de aansluitingstreffer maakte. Woerden leek de bovenliggende partij te worden, maar het was OZV die de score kon opvoeren. Door enkele dubieuze uitsluitingen aan de kant van de thuisclub kregen de bezoekers meerdere man-meer-situaties die ze feilloos afronden. Omdat Woerden dit niet deed en opnieuw een strafworp miste, werd het gat al maar groter. Uiteindelijk stond er een geflatteerde eindstand op het bord in Woerdens nadeel: 5-11.

Foto’s: Anno Visser