Logo WaterpoloAfgelopen zaterdag speelden de heren van ZPC Woerden in het Batensteinbad tegen de Duinkikkers. In deze laatste speelronde streed Woerden nog voor de derde plaats…

De Duinkikkers daarentegen konden nog kampioen worden.

De thuisploeg ging goed van start. Roeland v.d. Bosch wist met twee goals de voorsprong voor ZPCW vorm te geven. Topschutter Sander Palm zorgde met zijn 58e seizoensdoelpunt voor de 3-0 na de eerste periode. In de tweede kwart bleef Woerden beter dan de Duinkikkers. De bezoekers konden geen vuist maken en de thuisploeg kon uitgelopen naar een 6-1 voorsprong dankzij doelpunten van Wessel Baars en Cyriel Muthert.

In het aantrekkelijke duel toonde Woerden fris spel wat in de derde periode door werd getrokken. Cyriel Muthert kon ook voor de 7-1 zorgen uit een goed uitgespeelde man-meer. Jeugdspeler Wessel Baars beloonde zijn speelminuten in het eerste door ook zijn tweede van de avond te maken en de 8-2 op het scorebord te brengen.

In de laatste periode raakte de bezoekers licht geïrriteerd door het feit dat zij het kampioenschap wel konden vergeten. Woerden speelde de wedstrijd echter rustig en beheerst uit, waarbij Oscar Machielse de eindstand op 9-3 bepaalde.