Logo WaterpoloAfgelopen zaterdagavond werd door de mannenwaterpoloploeg van ZPC Woerden de tweede helft van de competitie hervat tegen ZPCH uit Hoofddorp. Woerden startte met enkele…

goede mogelijkheden, maar werden deze kansen niet omgezet in doelpunten. ZPCH benutte haar kansen wel en zo keek Woerden al snel tegen een 0-3 achterstand aan maar door Oscar Machielse werd 1-3.

In de tweede periode kwam ZPC Woerden via een benutte strafworp van Bèr van der Wijden weer wat dichterbij. ZPCH ging daarbij steeds fysieker spelen, waardoor er frustraties ontstonden. Ondanks een fraaie intikbal van Floris Bosch keek de thuisclub tegen een achterstand van 3-8 aan .

In de tweede helft van de wedstrijd kon Woerden de naïviteit niet van zich afschudden. Dit had tot gevolg dat halverwege de derde periode maar liefst drie spelers van Woerden op de kant zaten met drie persoonlijke fouten en zij niet meer mochten meespelen. Dit hield in dat Woerden door alle wissels heen was en zelfs met een man-minder de wedstrijd moest vervolgen. Ondanks deze uitgelezen kans voor ZPCH om een grote score neer te zetten, konden zij vanaf dit moment geen vuist meer maken. De overgebleven mannen van Woerden vochten als leeuwen en scoorde vanuit een break zelfs nog een doelpunt. Uiteindelijk maakte ZPCH nog maar twee doelpunten in de anderhalve periode en werd het een nederlaag van 4-13 in het nadeel van Woerden.