Logo WaterpoloAfgelopen zaterdagavond was De Gouwe uit Gouda in het Batesteinbad te gast bij de polomannen van ZPC Woerden. Ondanks dat Woerden goed speelde, was De Gouwe gewoon beter.

De kansen werden benut en liepen de gasten uit naar een 5-0 voorsprong, voordat Sander Palm een strafworp feilloos binnenschoot.

Het spelbeeld bleef in de tweede periode hetzelfde. Woerden speelde niet slecht, maar werd overklast door de Gouwe. Marijn Veerman en Floris Bosch scoorde beiden van afstand en leek De Gouwe een beetje van slag te zijn. Desalniettemin stond het halverwege de wedstrijd 4-11 in het nadeel van Woerden.

Pas in de laatste periode leek Woerden het vuur gevonden te hebben. De aanvallen werden dynamisch, waardoor er meerdere uitsluitingen volgde, die vervolgens knap afgerond werden. Daartegenover lukte het De Gouwe niet meer om door de hechte defensie van Woerden te breken. Hierdoor draaide het spelbeeld volledig om en werd Woerden de bovenliggende partij, zonder dat de zege van De Gouwe in gevaar kwam.

Dat Woerden tot het einde volhield bleek wel door het laatste doelpunt dat Cyriel Muthert een seconde voor tijd binnentikte. De eindstand werd hiermee bepaald op 9-15 in het nadeel van ZPC Woerden.