Logo Zwem en Polo Club WoerdenNa de dramatische wedstrijd vorig weekend, waar na├»ef gespeeld en daardoor ook verloren werd, kon ZPC Woerden zaterdag laten zien dat dit een eenmalig incident was. In de eerste…

wedstrijd van het seizoen was Sassenheim ook de tegenstander. Het verschil was een van dag en nacht. Er werd gedisciplineerd gespeeld, domme fouten werden voorkomen en er kwam gevaar vanuit de aanval.

Via Herman van Golen nam Woerden zelfs de leiding, maar scoorde Sassenheim driemaal in hete eerste kwart. In het tweede kwart beet Woerden van zich af en stond het halverwege 4-3 in het voordeel van Sassenheim.

In de derde periode scoorde Oscar Machielse zelfs de gelijkmaker. De ploegen bleven gelijkwaardig en alleen Sassenheim scoorde nog eenmaal deze periode, waardoor zij met een minimaal voorsprong de laatste periode ingingen.

Woerden begon de vierde periode slecht door gelijk een strafworp tegen te krijgen maar opnieuw  scoorde Oscar Machielse via een magistrale backhand. Helaas maakte Woerden enkele kleine foutjes die gelijk werden afgestraft en kon Sassenheim toch een klein gaatje slaan. Sander Palm deed nog iets terug voor Woerden, maar dit was onvoldoende. De wedstrijd werd afgesloten met 10-6 stand in het nadeel van ZPC Woerden.