Logo WaterpoloVoor de polomannen van het ZPC Woerden stond een uitwedstrijd tegen de Aalscholver in Almere op het programma. Hoewel Woerden zeer enthousiast uit de startblokken…

schoot lieten ze twee mooie kansen liggen en dat bleek de opmaat voor een zware eerste helft. Woerden was minder scherp dan de Almeerse heren en dat hield in dat halverwege de wedstrijd Woerden in het nadeel was met 4-0.

Peptalk van de coach bleek te helpen en de inhaalslag werd ingezet met een mooie treffer uit een overtalsituatie. Daarna volgden nog twee doelpunten. Er volgde nog een tegendoelpunt, maar met 5-3 was nog alles mogelijk. In deze laatste periode regende het uitsluitingen, vooral aan de zijde van de thuisploeg.

Dit zorgde voor een spannende finale, waarbij het een toeschouwer van Almere op de tribune teveel werd. Hij besloot om de scheidsrechter eerst verbaal en vervolgens fysiek te lijf te gaan, wat voor de nodige commotie zorgde en helaas afleidde van de mooie strijd die geleverd werd in het water.

Nadat de stofwolken waren opgetrokken kon het sportieve gevecht doorgaan en stond er een terechte 6-6 eindstand op het scorebord.