Als ongeslagen koploper gingen de mannen van ZPC Woerden op volle sterkte zaterdag op bezoek bij De Reuring uit Noord Scharwoude bij Alkmaar, de nummer twee op de ranglijst. De opdracht was helder, druk zetten en beginnen zonder gelijk op achterstand te komen. Dit plan faalde jammerlijk, want halverwege de eerste periode keek Woerden al tegen een grote achterstand aan: 4-0.

In de tweede periode kreeg Woerden meer grip op de wedstrijd en dankzij doelpunten van Roeland van den Bosch en Frank Bosch werd er weer wat ingelopen. Met nog een tegengoal was de tussenstand halverwege de wedstrijd 5-2.

Het derde kwart werd er weer furieus begonnen en dankzij Stefan Bosch stond het al snel 5-3. Een comeback leek in de maak, maar de sfeer werd grimmiger. Het verlies van focus resulteerde in twee tegendoelpunten waardoor de marge halverwege het derde kwart weer vier was. Gebrand om te laten zien dat zelfs ondanks dwalingen van de leidsmannen een resultaat kon worden behaald werd de marge aan de hand van Sander Palm en Cyriel Muthert weer teruggebracht tot twee. Tot overmaat van ramp vond de Reuring in het restant van het derde kwart nog twee keer het net waardoor de stand na driekwart-wedstrijd 9-5 was.

Het vierde kwart werd een knap staaltje Woerdens waterpolo. Via Roeland van den Bosch, Mark Pels, Cyriel Muthert en nogmaals Roeland van den Bosch uit een strafworp kwam de uiteindelijke eindstand van 9-9 op het bord.

Foto ter illustratie/Anno Visser