Logo Zwem en Polo Club WoerdenZaterdagavond werd ZPC Woerden in Nieuwerkerk a/d IJssel ontvangen door Niemo van Vliet. Woerden kon vanaf het eerste fluitsignaal al gelijk goed tegenstand bieden aan de…

huidige nummer drie en ondanks dat Niemo uitliep naar een 3-2 voorsprong, scoorde Sander Palm de gelijkmaker.

In de tweede periode trok Woerden het goede spel door en kreeg Niemo minimale kansen. Langzaam sloop hierdoor de frustratie in de thuisploeg, omdat zij een hele andere wedstrijd voor ogen hadden gehad. Aan het einde van de tweede periode kond Niemo nog wel een klein verschil maken en werd de eerste helft afgesloten met een 6-4 stand.

Vanaf het derde kwart begon Woerden de druk steeds hoger op te voeren. De achterstand werd langzaam ingelopen dankzij een treffer van invaller Ties Koster en Oscar Machielse schoot Woerden zelf op voorsprong 9-10.

In deel vier hing, mede door een goal van Sander Palm, een stunt in de lucht. Helaas voor Woerden liet de topscoorder van Niemo zich vervolgens gelden en schoot driemaal raak. Bèr van der Wijden wist Woerden terug te brengen door de  aansluitingstreffer. In de laatste aanval had Woerden nog een kans op de gelijkmaker, maar belandde het schot op de paal en bleef het 13-12 in het voordeel van Niemo.