Logo Waterpolo De heren van ZPC Woerden staan na afgelopen zaterdag tweede in de competitie. In het Batensteinbad werd eenvoudig gewonnen van WZ&PC Purmerend. De bezoekers…

die na vier wedstrijden nog geen punten hadden, waren op voorhand de underdog tegen Woerden.

In de eerste periode konden Vincent van Eenige en Cyriel Muthert voor Woerden een 2-0 voorsprong creëren. Purmerend kon vervolgens tegen scoren waarna Roeland v/d Bosch kort voor het einde van de eerste periode een iets ruimere voorsprong afdwong.

 In de tweede periode kon de thuisclub direct de tegenstander onder druk zetten en uitlopen naar een 7-1 voorsprong. Kort voor het einde van deze periode liepen de irritaties bij Purmerend iets te hoog op wat een uitsluiting van vier minuten tot gevolg had.

Woerden kreeg  meer ruimte, omdat het in de derde periode grotendeels met een man-meer speelde en werd de voorsprong opgevoerd naar 11-1. In de laatste periode kon Purmerend met weer een gelijk spelersaantal iets terug doen, maar de wedstrijd was toen al gespeeld. De Woerdenaren namen geen risico’s meer en maakte de wedstrijd af met een 13-2 overwinning.

Foto’s: Anno Visser