Logo Waterpolo Zaterdagavond ontvingen de mannen van ZPC Woerden het team uit Gorinchem, De Linge/PCG, dat momenteel ongeslagen de ranglijst aanvoert en niet alleen kwam voor de…

punten maar ook een grote uitslag neer te zetten. Woerden was echter niet van plan om hieraan mee te werken.

Tijdens de voorbespreking werd nogmaals het belang uitgesproken van een scherpe en geconcentreerde start. Ondanks dat de mannen van Bart Boevink hier gehoor aan gaven, was het krachtsverschil duidelijk. De verdediging kon niet voorkomen dat De Linge drie keer scoorde, voordat Sander Palm namens Woerden iets terug deed: 3-1.

Door een uitstekende Bèr van der Wijden werd in de tweede periode het verschil verkleind tot één doelpunt, maar kon de thuisclub niet verhinderen dat De Linge ook twee keer scoorde. Het slotakkoord was voor Bèr van der Wijden en halverwege de wedstrijd kon ZPC Woerden niet ontevreden zijn met een 5-3 achterstand. In de derde periode kwamen de Woerdenaren zichtbaar te kort en liep De Linge uit naar een 10-3 voorsprong.

ZPC Woerden herpakte zich in de vierde periode. Door twee goals van Roeland van den Bosch en één van Marijn Veerman werd het 11-6 in Woerdens nadeel.

Foto’s: Anno Visser