Logo WaterpoloAfgelopen zaterdag speelden de heren van ZPC Woerden in Weesp tegen Triton. Eerdere ontmoetingen stonden doorgaans garant voor een spannende strijd. Na het verlies van…

afgelopen week waren de Woerdenaren gebrand op een goed resultaat.

In de eerste periode was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Triton. De Woerdenaren wisten maar moeilijk tot scoren te komen, ondanks de vele mogelijkheden. Via doelpunten van Sander Palm en Cyriel Muthert werd een voorsprong genomen van 2-0. Triton kreeg enkele halve kansen en die werden keurig benut. Na de eerste periode stond het 2-3, waarbij het veldoverwicht van Woerden niet tot uiting kwam.

In de tweede periode speelde Woerden gecontroleerd en bouwde de voorsprong uit naar 2-5 met doelpunten van Stefan Bosch en Jeroen de Graaf.

In de derde periode was het verzet van Triton gebroken en het vizier van de spelers van Woerden eindelijk op scherp. Via goals van Vincent van Eenige (3), Sander Palm (2) en Cyriel Muthert werd er gewerkt aan een ruime uitslag.

In de laatste kwart maakte Woerden het af met een doelpunt van Roeland v/d Bosch en twee treffers van jeugdspeler Mark Pels. Met een 2-14 zege kon de ploeg tevreden richting Woerden.