Logo WaterpoloDe waterpolomannen van ZPC Woerden hebben afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Na het sportieve uitstapje in de Bond van afgelopen seizoen…

speelt Woerden dit seizoen weer eerste klasse district. Ondanks de degradatie van afgelopen jaar en het vertrek van de coach zijn de mannen vol vertrouwen voor het komende jaar waarbij de coachende taken bij Ber van der Wijden zullen liggen.

Zaterdag werd er in het Batensteinbad gespeeld tegen De Vaart uit Bunschoten-Spakenburg. Voor Woerden een mooie gelegenheid om te polsen waar zij staan ten opzichte van de andere ploegen.

Woerden begon gecontroleerd aan de wedstrijd en via Sander Palm, Vincent van Eenige en Cyriel Muthert kwam de de score op 3-0.

In de tweede periode kwamen de bezoekers sterk terug en werd afgesloten met een 5-4 voorsprong voor Woerden. In het derde part zorgden Ber van de Wijden en Vincent van Eenige voor 7-5 alvorens De Vaart 7-6 liet aantekenen. Woerden kon het dankzij mooie acties zelf afmaken. In de laatste seconden werd nog een strafworp toegekend die op fraaie wijze binnengeschoten werd door jeugdspeler Wessel Baars die daarmee de eindstand op 10-6 bepaalde.