Afgelopen zaterdag ontvingen de heren van ZPC Woerden de Waterwolf uit Amsterdam. De uitwedstrijd werd met dubbele cijfers gewonnen, maar de Waterwolf blijft een stugge tegenstander, die met passief spel de tegenstander in slaapt sukkelt en dan met scherpe counters toeslaat, dus de Woerdenaren waren gewaarschuwd.

De gastheren begonnen goed en Pim Cleijpol opende de score voor Woerden. Hierna golfde het spel heen en weer en ondanks dat Woerden meerdere keren op voorsprong kwam, wist de Waterwolf ook elke keer weer bij te komen.

Woerden maakte goed gebruik van de nieuwe regels en kreeg twee strafworpen en meerdere uitsluitingen in hun voordeel. De strafworpen werden echter gemist en zo verzuimde de thuisclub om echt afstand te nemen.

In het begin van de vierde periode gebeurde het onvermijdelijke voor de Waterwolf. Een speler kreeg zijn derde persoonlijke fout en mocht daarom niet mee meedoen. De Amsterdammers waren de wedstrijd gestart met maar zeven spelers en dit betekende dat er bijna het gehele laatste kwart met een man minder gespeeld moest worden.

Ondanks dat Woerden af en toe slordig met deze uitgelezen kans omging, liepen zij gestaag uit van een kleine 8-7 voorsprong naar de eindstand van 13-7.