Logo Zwem en Polo Club WoerdenVoor de tweede keer dit seizoen troffen de heren van ZPC Woerden zaterdagavond Niemo uit Nieuwerkerk a/d IJsel. De eerste (beker)wedstrijd werd kansloos verloren, waarbij na de…

eerste periode al een stand van 9-1 in het nadeel van ZPC Woerden op het scorebord stond. De Woerdenaren waren dus gewaarschuwd en de mannen van Bart Boevink werden het water in gestuurd met de opdracht om strak te verdedigen en lange aanvallen te spelen.

In het begin bleek dat ZPC Woerden de juiste tactiek gekozen had. Zo stond het na de eerste periode 1-1 en was een verschil van dag en nacht met de eerste wedstrijd.

Halverwege de wedstrijd deed ZPC Woerden nog prima mee met een stand van 2-2. Jeugdspeler Luca Bart (15 jaar!) scoorde vanuit de linkerhoek in een man-meer situatie.

In de derde periode kende ZPC Woerden een slechte periode en liep Niemo uit naar een 2-7 voorsprong. Sander Palm deed nog wat terug en werd het derde kwart afgesloten met een stand van 3-7 in het nadeel van ZPC Woerden.

Niemo zette gelijk de toon in het laatste kwart. ZPC Woerden realiseerde dat ze niet meer voor een stunt konden zorgen en de Nieuwekerkers bepaalden de eindstand op 4-11.