Logo Waterpolo1 Afgelopen zaterdag speelden de heren van ZPC Woerden thuis tegen de Meerkoeten. Waar de ploeg uit Abcoude in het verleden nog weleens een-sta-in-de-weg was…

kon het dit keer geen vuist maken. ZPC Woerden had geen kind aan de bezoekers en trakteerden ze op een flinke nederlaag.

De thuisploeg had een ruime bezetting met verschillende jeugdspelers die hun minuten mochten maken, waar de bezoekers met een minimale bezetting kwamen aanzetten. De Woerdenaren hadden niet de intentie om de bezoekers te sparen. Het was 4-0 na de eerste periode, en halverwege was de 10-0 al bereikt. Ook in de derde periode konden de Meerkoeten ondanks een strafworp niet tot score komen en deed Woerden het magertjes aan.

Met een tussenstand van 13-0 aan het begin van het vierde part kon de Meerkoeten uiteindelijk toch een eretreffer maken. Het had hier wel een tweede strafworp voor nodig. Eindstand 16-1. Komende zaterdag speelt Woerden uit in Hoorn tegen de nummer één en de titelkandidaat West-Friesland. Woerden kan in Hoorn de spanning bovenin de competitie terug brengen en De Duinkikkers uit Soest, waar Woerdenaar Kees Ruijgrok coacht, een handje helpen.

Foto’s: Anno Visser