De heren van ZPC Woerden speelden zaterdag hun vijfde wedstrijd van de competitie thuis tegen de Fuut uit Maarssen. In een niet al te beste wedstrijd leek de herfstvakantie de mannen geen goed gedaan te hebben. Sander Palm kon in de eerste periode alleen via een hard afstandsschot voor een 1-0 voorsprong zorgen.

In de tweede periode begon de Fuut wat meer af zich af te bijten, waarbij Woerden slordigheidjes in het spel liet sluipen. Halverwege stond het dan ook 1-1.

In de derde kwart kon Woerden nog steeds niet echt overtuigen en was het aangewezen op de individuele kwaliteiten van Sander Palm, die met twee doelpunten voor een 3-2 voorsprong zorgde. Begin vierde periode leek Palm met de 4-2 de wedstrijd te beslissen.

Na een gemiste Woerdense strafworp lukte het de Fuut echter om de spanning er nog in te houden met de 4-3. Cyriel Muthert wist vlak voor tijd voor wat meer rust te zorgen door weer een marge van twee doelpunten te creƫren. Dankzij deze overwinning verstevigd ZPC Woerden haar koppositie. Waar de Woerdenaren nog ongeslagen zijn hebben de nummers 2, 3 en 4 al zes verliespunten te pakken.

Foto’s Anno Visser