Logo Zwem en Polo Club WoerdenDe heren van ZPC Woerden hebben afgelopen zaterdag een duidelijke nederlaag geleden. In Bunschoten-Spakenburg werd het 7-3 tegen De Vaart. De ploegen hadden al aan het…

begin van deze competitie tegen elkaar gespeeld en toen bleek Woerden de sterkste. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en de Woerdenaren konden maar moeilijk onder die druk uitkomen.

Aanvallend waren de bezoekers ongelukkig, waarbij De Vaart de ballen er wel in kreeg. De gastheren kwamen dan ook op een voorsprong van 2-0 in de eerste periode. Ber van der Wijden kon in het begin van de tweede periode de aansluiting creĆ«ren. 

De Vaart bleef echter toch te bovenliggende partij ondanks alle inzet van de bezoekers. Er werd uitgelopen naar een 4-1 voorsprong, voordat een strafworp aan Woerden werd toegekend. Vincent van Eenige maakte van de gelegenheid gebruik om de achterstand terug te brengen naar 4-2.

In het derde en vierde kwart lukte het ZPC Woerden niet om door te drukken. Vele doelpogingen leken er in te gaan, maar waren uiteindelijk toch niet doeltreffend. De Vaart kon daarbij de voorsprong verder uitbouwen naar een duidelijke 7-2 voorsprong voordat Sander Palm aan het eind van de wedstrijd toch nog een eretreffer kon maken.