Logo CVC Reeuwijk Er komt in een wedstrijd een moment dat je tevreden moet zijn met een punt. Dat moment was er voor CVC. Terwijl tegenstander DSVP uit Pijnacker, tegen de…

wind in spelend, zich daar al zo’n beetje mee had verzoend, vergat CVC de ‘achterdeur’ dicht te houden. En dat moest CVC notabene in de blessuretijd zwaar bezuren.

Het fatale moment begon bij Aksel Koopman die op weg leek naar de 2-1. Zijn lob miste echter voldoende hoogte om de DSVP-keeper te verschalken. Direct daarop counterde DSVP met een lange bal naar een nog onverwachte 1-2. En kort daarop zelfs nog naar 1-3.

Ook in de 3e klas is de counter via de lange bal gemeengoed geworden. Verdedigend moet je daarop anticiperen: goed staan en met voldoende spelers achter de bal. En dat is wel nodig als je niet sterk genoeg bent om een wedstrijd volledig te domineren.

De gelijkmaker van DSVP, kort na de 1-0, leverde nogal wat discussie op, want kon scheidsrechter De Jong eigenlijk wel goed beoordelen of de bal in z’n geheel de doellijn was gepasseerd? Bij CVC waren ze ervan overtuigd dat dat niet het geval was.

Foto: André van Egdom
Kevin v.d. Heuvel aan de bal
cvc