Sportief uit is in Woerdense Verlaat een van de vele mooie derby’s die SC Woerden dit jaar mag spelen in de vierde klasse. In combinatie met mooi herfstweer, leken zaterdag alle ingrediĆ«nten aanwezig voor een mooie pot voetbal. Niets bleek minder waar.

SC Woerden nam, zoals verwacht, vanaf de eerste minuut van de wedstrijd het heft in handen. Sportief beperkte zich tot ingraven en waar mogelijk zo snel mogelijk lange ballen op de spitsen geven, om te proberen eindelijk een resultaat te boeken en van de hatelijke nul punten af te komen.

De blauw-witten probeerden via de vleugels gaten in de defensie van de tegenstander te vinden en doken meermaals gevaarlijk voor het vijandelijke doel op. Maar doelpunten leverde dat in de eerste helft niet op, terwijl Sportief uit een spaarzame uitbraak het net wel wist te vinden en met 1-0 de rust in ging.

De tweede helft gaf een zelfde beeld: kansen voor SC Woerden, af en toe een uitbraak voor Sportief. Maar waar het wachten leek op de 1-1 en er ook enkele honderd procent kansen om zeep werden geholpen doorde bezoekers, was het Sportief dat de overwinning in de schoot kreeg geworpen.

De thuisploeg kreeg tot eigen verbazing een strafschop cadeau, na een correcte tackle op de bal. De aanvoerder wist wel raad met dit presentje en dompelde SC Woerden in rouw. De 3-0 omdat de Woerdenaren volop de aanval zochten en Sportief een nieuwe uitbraak vond, maakte de middag extra zuur.