Het zat Siveo tegen VEP niet echt mee. Met een gehavend team wist het de Woerdenaren heel knap te bestrijden, maar moest tocht het hoofd buigen. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Doesburg uit Woerden nam Siveo het initiatief. Het kreeg daarvoor ook al heel snel de beloning op een presenteerblaadje.

De goalie van VEP werd door een eigen verdediger in de problemen gebracht en daarvan kon Gerwin Verlaan in de zevende minuut profiteren: 1-0. Siveo bleef het betere van het spel houden en leek net voor de thee op 2-0 te komen, maar een pegel van Lucas Vermeij strandde op de paal. Direct daarna glipte een corner van VEP door de handen van goalie Erik Streng waardoor de ruststand op 1-1 kwam.

Na de pauze volgde een aantrekkelijker spelbeeld met in de eerste fase ook gevaarlijke momenten voor het doel van Siveo, waarbij goalie Streng kordaat optrad. Gaandeweg trok Siveo het duel weer meer naar zich toe en kreeg het vooral in het laatste kwartier ook volop kansen. Die bleven echter onbenut, mede omdat ook wel het fortuin ontbrak. Zo knalde Mike van der Steen op de kruising.

Terwijl het op een remise leek uit te draaien kwam VEP in de 86e minuut alsnog in de counter op 1-2 door een fraaie lob van Ferry Kooijman. Ook daarna spookte het volop voor het doel van VEP maar het bleef bij een – overigens terecht – afgekeurde Siveo-goal.

Foto’s: Dick van den Hoeven