Logo Siveo De voetballers van Siveo kwamen zaterdag in Zegveld zeer overtuigend uit de startblokken tegen Zwammerdam. Er kwamen ook al snel mogelijkheden maar die bleven…

nog onbenut, deels door een voortreffelijk reagerende keeper van de gasten. In de 32e minuut was het echter wel raak toen Wesley Voorend een afgemeten voorzet van Patrick de Jong met een volley bekroonde: 1-0. Hoewel Siveo een overwicht bleef houden kwam Zwammerdam daarna een paar keer gevaarlijk door. Net voor de rust had het daarmee ook succes toen een mooie steekbal werd verzilverd: 1-1.

Ook in de beginfase na de pauze duidelijk meer druk van Siveo. Dat resulteerde al snel in een nieuwe voorsprong toen Wesley Voorend genadeloos uithaalde na een knappe actie van Martijn Verlaan: 2-1. De vreugde was echter van korte duur, getreuzel in de Zegveldse defensie leidde via een afstandsschot tot de 2-2. Er volgde een aantrekkelijk vervolg, met kansen aan beide kanten.

In de slotfase leek Siveo de trekker over te halen maar was het opnieuw de Zwammerdamse goalie die enkele wonderbaarlijke reddingen verrichtte. Daar werd hij wel heel ruim voor beloond, want in blessuretijd ging zijn team alsnog met de punten aan de haal: 2-3.

Foto’s: Dick van den Hoeven

42 Zwammerdam 42 Zwammerdam1
42 Zwammerdam2 42 Zwammerdam3