Logo KamerikZonder zeven selectiespelers vertrok Kamerik zaterdag naar Moerkapelle voor de wedstrijd tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Toen Rick Vergunst tijdens de warming-up ook nog…

uitviel met een hamstringblessure, pakten donkere wolken zich samen. Gijs van den End werd bereid gevonden om toch zijn voetbalspullen mee te nemen.

In de zesde minuut gingen de armen van Kamerik voor het eerst de lucht in. Wilco Nap, die na 15 jaar zijn rentree maakte in het eerste, kopte een voorzet van Rick Veenstra onhoudbaar in de goal. In de 24e minuut werd Roy Hutchinson onreglementair gestopt en de toegewezen strafschop werd door aanvoerder Jelle Das onberispelijk binnengeschoten. Op slag van rust kreeg Moerkapelle een cornerbal te nemen. De bal bleef hangen en kon van dichtbij worden ingeschoten: 1-2.

Kamerik kwam na zeven minuten in de tweede helft op 1-3 door Jelle Das. Twee minuten later kwam Moerkapelle op 2-3. In de 67e minuut bleef een corner wederom hangen voor het doel van Kamerik, de bal werd niet weggewerkt en Moerkapelle kon van dichtbij binnenschieten, 3-3. Na twee rode kaarten voor Moerkapelle (beiden twee keer geel) pakte Kamerik in de 90e minuut de overwinning door een doelpunt van Johan Nap.