Logo Zwem en Polo Club Woerden Het dameswaterpoloteam van ZPC Woerden speelde hun eerste wedstrijd van het jaar in Utrecht tegen UZSC. Er lag wat druk op deze wedstrijd, want bij verlies raakten…

de Woerdense dames hun koplopers plaats kwijt.

De eerste periode begon met een 1-0 voor UZSC. Utrecht kreeg een man-meer situatie maar dit schot werd geblokt. Al snel maakte Anouk van Schaik de 1-1.

In de tweede periode kreeg Utrecht drie maal een man-meer situatie door snel en slim spel. Hieruit werd twee keer gescoord. Anouk van Schaik vond wederom het doel, waardoor op de helft de stand 3-2 werd.

In de derde en vierde periode liepen de Utrechtse dames steeds  verder uit. Het lukte de Woerdensen niet meer om voorbij de strakke verdediging van UZCS te komen. Door te veel persoonlijke fouten wist de  thuisclub vaker de bal in het doel te krijgen dan de Woerdense dames. De wedstrijd eindigde in 7-2 overwinning voor Utrecht.

De Woerdense dames zijn hun eerste plaats in de competitie kwijt. Naar verwachting zullen zij wel bovenin blijven meedraaien.

Foto: Henk Wit
Anouk van Schaik (witte cap) scoorde beide Woerdense doelpunten
03 zpc woerden