Logo OudewaterDe Soester voetbalvereniging Hees was voor de Oudewaternaren een onbekende tegenstander. Vanaf het begin signaal werd duidelijk dat Hees zich met hand en tand zou verzetten.

Na enkele minuten spelen had de tegenstander Menno Venhof al behoorlijk te pakken. Na een aardig begin zakte het niveau van FC Oudewater snel behoorlijk terug, goede passes bleven achterwege en veel duels werden verloren.

Vlak voor rust beging FC Oudewater-doelman Van den Heuvel een overtreding die volgens de arbiter een strafschop waard was, welke vanaf de kalkvlek onberispelijk werd benut: 1-0 en was het tijd voor de thee.

FC Oudewater kwamen als herboren de kleedkamer weer uit. Een dieptepass werd door Van Sprundel voor het doel gedeponeerd. Venhof vloog door de lucht en scoorde de 1-1. Tien minuten later maakte Bart Griffioen de 1-2 en op aangeven van Venhof kon invaller Sven Rietveld afronden: 1-3.

Daarna waren de rapen gaar, protesten en gescheld vooral van langs de lijn waren niet van de lucht. Hoewel de referee er met zijn neus boven opstond werd er beweerd dat de bal over de zijlijn was geweest. Eén van de Soester (bege)leiders gooide uit woede een schoen naar het hoofd van de assistent-scheidsrechter. Nadat de rust was weergekeerd scoorde Hees in de blessuretijd de 2-3.